Vi åkte som sagt till Arlanda för att ställa bilen på Lindskrogs bilparkering, där blev vi mötta av självaste chefen som hälsade oss välkomna samt trevlig resa. Inte dåligt. Vi hade fått information om att vi skulle åka från terminal 5 vilket visade sig vara rätt. Jag trippade fram till den unga damen som satt under skylten, Onur air för att ställa en fråga. Hon ansträngde sig mycket för att inte visa något leende i onödan, jag vågade ändå  ställa frågan om det var möjligt att Rolf kunde få sitta vid nödutgången då han behövde röra lite på fötterna ibland.
Svaret kom klart o tydligt, inga handikappade på dessa platser. Jag tackade för besväret och väntade på vår tur att checka in. Skärmen på datorn fungerade inte så inga taggar till bagaget  kunde skrivas ut. När detta var OK startade inte rullbandet men efter att väntat 45 minuter löste det sig.

När vi väl kommit upp till gaten kunde vi slå oss ner i en stol och pusta ut. Planet till Altanya lyfter 12.15 enligt skylt och biljettinformation. Klockan12.30 började vi fundera, ingen info på skylten och ingen personal att fråga. Men skam den som ger sig, kl.12.50 dök det upp en man som sa till oss att omedelbart lämna gaten och ställa oss vid disken utanför. Där fick vi göra en snabbincheckning och gå ombord. Trångt och varmt var det och enligt den flygrutt vi fått på biljetten skulle vi göra en mellanlandning i Riga för att hämta upp ytterligare passagerare. När vi flugit någon timma insåg vi att Rigapassagerarna redan satt på planet och att vi därför flög direkt till slutmålet.
Hade varit väldigt trevligt om informationen om försening av planet och ändrad resrutt hade berättats för oss. Fast det är klart vad kan man  begära för en sådan billig resa. Det serverades dock kaffe till ett dyrt pris och det var då jag insåg att i Turkiet gäller euro inte lira, misstag nummer ett. Nåja vi landade dock på rätt flygplats om än lite trötta, nu skall det bli spännande med fortsättningen av resan

Annons