Etiketter

, , , , , , , ,

Nu är vi hemma från vår veckolånga resa i Turkiet och jag tänkte det skulle vara roligt att visa i bild och text vad en sådan här ”billighetsresa” egentligen ger. Själva flygresan till Altanya beskrev jag för några dagar sedan och den upplevelsen kan man väl inte belasta resebolaget för. Min förväntan på hotellet var inte alltför hög så det var med stor förvåning jag tittade på skylten med hotellets namn.

     058.JPG1

Det var alltså ett fem-stjärnigt hotell beläget i Göynük vilket är en mindre ort cirka fyra mil från Altanya, där för övrigt flygplatsen också är belägen.

300.JPG1

Orten och så även hotellet ligger nedanför Taurusbergen en bergskedja i Turkiet. Den utgör stora delar av Anatolien och sträcker sig från Egridirsjön i väst till Eufrat i öst. Dess högsta topp är Aladag med en höjd av 3 756 meter över havet

054.JPG1

Entrén och i princip alla golvytor var belagda med en mycket vacker marmor. Det fanns flera stora öppna ytor för att koppla av, samtala eller bara vara i och naturligtvis, barer, cafeteria, shoppar, damfrisering, spa och ja allt man kan önska sig.

048.JPG1

Poolområdet var stort luftigt ville man motionera lite fanns det möjlighet eftersom man kunde simma en lång runda inne i själva poolen. För barnen fanns det naturligtvis barnpool men även möjlighet till lite häftiga åk i vattenrutschbanan

294.JPG1Ville barnen inte bada så fanns det flera lekplatser för de mindre.297.JPG1                                                      298.JPG1              Eller så tar man bara en promenad i den vackra trädgården.

Kanske lockar det mera med att bad i havet, passar bra eftersom hotellet har tillgång till en privat bit av stranden som ligger två -tre minuters promenad från hotellområdet. Solstolar och parasoller lånar man kostnadsfritt. Ett aber är att stranden är stenig, men den är ändå fin eftersom varenda sten är så slipad av tidens gång att de är släta som sammet.060.JPG1Som sagt jag blev väldigt imponerad över valet av hotell, dessutom var det runt 28 grader och mestadels sol, vad kan man klaga på? Den vackra naturen syntes även inomhus, detta är ett verk av vår påhittiga rumsstäderska. Nästan synd att förstöra ett sådant konstverk men nöden har ingen lag.

047.JPG1

Annons