Etiketter

,

Det tar fem minuter att äta upp och ett halvår för att bli av med det, ändå har förmågan att tänka förnuftigt försvunnit helt när man ser ett sådant här desserbord. I synnerhet när man som jag har väldigt dålig karaktär vad gäller intag av sötsaker. När sötsuget kommer och läckerheterna står framdukade kan jag garantera att det måste vara lättare att sluta röka än att avstå från dessa små frestelser.119.JPG1Baklava indränkta i honung/sockerlag smälter riktigt i munnen och här fanns de i alla former och färger.

067.JPG1Det fanns ingen hejd på hur många olika sorter som dukades upp varje kväll och jag klarade inte av att prova mer än ett fåtal varje gång vi åt. Blev oerhört imponerad när jag såg någon som kunde ha upp mot 10 -12 stycken på sin tallrik.

118.JPG1Jag var ju tvungen att ransonera fototagningen det ser ju lite misstänksamt ut om man tar bilder av allt som dukas upp. Här ovan är det bilder på ett fåtal av de sötsaker som erbjöds.

307.JPG1Restaurangen var stor och det fanns varma rätter på ena långsidan, grönsaker på ett långbord  och ost på ett annat osv.

072.JPG1

Fräscha grönsaker i säkert femtio skålar, varmt och kallt bröd samt en massa olika bröd av mera ”kaffedoppstyp”.

076.JPG1

Kalla rätter i mängder och att det fanns så många olika sorters oliver hade jag ingen aning om.

Turkiet 2015 10 14 435.jpg1

Firar man sedan 25 – årig bröllopsdag, ja då dukas bordet på detta sätt (det var dock inte vi). Med andra ord frukost och middag var mycket imponerande och utbudet så stort att du på fem dagar inte kunde avsmaka allt. Naturligtvis var det ett tillfälle att verkligen njuta av alla tänkbara sorters grönsaker och frukt, tillsammans med promenader och simning, en hälsosam vecka. Eftersom jag lätt missuppfattar saker blev det avsmakning av sötsaker och allehanda varmrätter, vila vid poolen och shoppingrundor.  Vid kontrollvägning när jag kom hem visade det sig att vi måste byta batteri på vågen, tror dock inte det hade något samband med viktökningen.

Annons