Etiketter

, , ,

Jag lyssnade på en intervju med Goldie Hawn på TV. En av frågorna/påståendet hon fick var, du har alltid sett ut som om du var på gott humor vare sig det varit privat eller i arbetet. Att detta stämde höll hon med om och fick då nästa fråga, hur kan det komma sig.

Svaret var enkelt och löd så här, man kan bestämma sig för om man vill se saker positivt eller negativt. Gör man det första, ja då höjer man sin grundstämning  med 50 %. Det lät inte så illa och väl värt ett försök, dessutom tror jag att det ligger lite sanning i det. Visst blir man glad när man gör andra glada.

Vi har precis upplevt fredagen den 13 och det blev verkligen en svart fredag som inte behöver kommenteras mer då alla vet vad som hänt.

För oss här hemma blev det besök av två barnbarn varav den ena älskar att baka, jag var därför förberedd på frågan. Lördag förmiddag flydde Rolf fältet för att jaga lite, vilket var lika bra. Jag flydde in i TV-rummet för att tillsammans med det andra barnbarnet kolla på ett barnprogram jag inte begrep. Det andra barnbarnet slamrade med kastruller, elvisp och allehanda ting. Det visade sig att hon gjort en tårtbotten och till min förvåning var köket välstädat och attiraljerna diskade.

På bordet stod en kaka som i grunden var som en sockerkaka men för smaksättningen hade hon lagt i några skedar O´boy samt chokladrippel. Nu återstod bara garneringen och för att vara den första gången man bakar en kaka och dessutom bara är 10 år. Ja då blev det 10 poäng av 10 möjliga.

1

Två lager fyllning, den ena uppvispad Nutella i vispgrädde, den andra vispgrädde smaksatt med jordgubbssylt. Som dekoration spritsad grädde, mandarinklyftor och lite kristallströssel i olika färger. Kan lova att den var lika god som den såg ut. Köket hade även det fått en del dekoration men vad gör det.

Annons