Etiketter

, ,

Är lat idag och därmed ovillig att laga någon som helst form av middag. Ett smart sätt att komma undan detta är att planera in ett besök hos någon väninna. Vilket jag faktiskt lyckades bra med och eftersom det är allmänt känt att två kvinnor i princip kan samtala en hel dag utan uppehåll, så blev det nästan så. Åtminstone en halv dag, därefter en snabb tur för att lämna en present till ett barnbarn som fyller år i morgon.

Väl där passade jag på att ringa till Rolf och fråga om det var OK med att köpa en ”rulle” färdiglagade bruna bönor efter som tiden av någon anledning var långt liden på dagen. Accepterades på ett villkor, det skulle följa med semlor vid inköpet. Detta uppsnappades av barnbarnet som lite diskret konstaterade, ”ville han inte ha bruna bönor utan semlor, är det inte ett lite barnsligt agerande”. Barnbarnet (12 år) hade tydligen högre tankar om sin farfar än så.

Nåväl båda sakerna inköptes och tillagades. När vi väl slevat i oss sände jag följande mail till affären.

”Men nu är det något fel, hört att man kan koka soppa på en spik men att man kan göra det på en brun böna visste jag inte.

Brukar köpa dessa färdiglagade  XXX bönor hos er eftersom jag tycker de är bland de bästa, dagens köp blev dock en överraskning, nästan inga bönor men otroligt med sås. kunde endast ätas med sked”.

Ibland måste jag bara få framföra vad jag känner och om man inte gör det hur skall något då kunna ändras?
Annons