Etiketter

, , , , , , , , , ,

Nu ramlar dom ner i brevlådan, katalogerna som tipsar oss om årets bokrea. Tiden då man gjorde riktiga fynd till väldigt låga priser eller som ibland då man lyckades komma över fina halvfranska band, ja den finns inte mer.

Skall sanningen fram tycker jag att man inte kan tala om vare sig fynd eller rea längre. Jag tillhör dem som gärna vill ha vardagsrummets väggar klädda med bokhyllor och givetvis skall de vara fulla av böcker. För tillfället har vi tio stycken och får inte plats med fler, detta begränsar inköpet av böcker. Jag lånar en hel del Mp3 böcker från biblioteket eftersom jag lärt mig att de anskaffar dem i samma takt som när böckerna kommer ut i handeln. Att lyssna på ljudböcker är perfekt när man vill koppla av, gå ut o gå eller syssla med annat inomhus. Känslan av att hålla i en bok man läser, kunna bläddra i den och kanske titta på det speciella omslaget ibland, ja det är viktigt och kan aldrig ersättas av något annat. Idag är det faktiskt billigare att köpa boken som pocketvariant än att köpa den på bokrean. Visserligen är de oftast inbundna på rean men om man ändå inte har någon plats att ha dem på spelar det ju ingen roll vilken form de är bundna i. Trots detta så fastnade jag för två böcker i katalogen.

varg-bland-vargar

Den första var en bok som jag så sent som förra veckan tittade efter på internet, Hans Falladas (Rudolf Ditzen), Varg bland vargar. Denna bok anses vara den absolut bästa bok han skrivit, handlar om människans kamp att överleva i ett samhälle på väg mot en katastrof. Huvudpersonerna i boken är Wolf och Petra och det är deras liv som det handlar mycket om. Jag tycker hans andra böcker är väldigt bra så jag måste läsa denna också. Betingar ett pris på 99:- på rean?

den-unge-werthers-lidanden

Den andra är en bok som skrevs för över tvåhundra år sedan nämligen, Den unge Werthers lidanden av Johann Wolfgang von Goethe.

Goethes stora genombrott som författare kom med Den unge Werthers lidande. Den är skriven som en brevroman och bygger på en självupplevd kärlekshistoria. Boken publicerades 1774 men är läsvärd även idag. Har varit svår att få tag i men nu finns den alltså tillgänglig på rean till ett pris av 69:-‘Men vem vet kanske dyker det upp fler böcker, rean har ju inte börjat ännu.

Annons