Etiketter

, , , ,

Det var livat på holken eller ja rättare sagt lunchen idag, dock på ett mycket angenämt sätt. Som tur är så är både Rolf och jag spontana av oss om jag får säga det själv. Med det menas att vi kan se att det är någon aktivitet om två timmar och då säger vi OK det går vi på.

Denna spontanitet gjorde att vi idag hamnade på en lunch med musikunderhållning. Eftersom vi inte läst programmet så noga blev det lite överraskningar för oss när musiken framfördes.

002.JPG1

Vi visste att det var Uppsala Kammarsolister som skulle framföra lite klassisk musik och de spelade väldigt bra. Till hjälp (som vi inte visste) under halva programmet hade de runt 70 förskolebarn i åldrarna 5 och 6 år. El-Sistema-barnen (www.elsistema.se)de spelade luftfiol och sjöng vackra sånger. Jätteduktiga och hur de kunde lärt sig texterna så bra förstår jag inte. När de kom in i en lång rad sjöng de, ”Här kommer några ungar som sjunger så de rungar” texten var förstås längre än så. Luftfiol var väl inte en korrekt beskrivning eftersom det var hembyggda fioler i trä utan strängar. Att de här barnen lärt sig både takt och ton syntes tydligt. Takten när de använde låtsasstråken och ton när de sjöng och stod stilla trots ålder och det stora antalet barn

En trevlig lunch med god mat och god underhållning, ibland lönar det sig att vara spontan.

Annons