Etiketter

, , , , , , , , , ,

”Vissa morgnar e’ man glader, andra morgnar får man spader
Om man slår ihop ett e’ man både glader och får spader”.

Lite från Povel Ramels text, Trubaduren. En ganska rolig och sann text för visst är det så. Man kan reta sig på mycket fast det är klart man kan vända på det och säga man kan glädja sig åt mycket.

Till exempel kan man besöka barnbarnets katt, en mjuk ullig dunboll som mest består av en yvig päls. Om han är på humör får man gosa med honom en stund men man kan inte få honom att titta upp när det används fotoblixt.

008.JPG1

Vackra ögon men pälsen blir blek utan blixt, men skönheten består.

009.JPG1

Njuta av blombuketten man fått av grannen.

001.JPG1

Imponeras av fisken vars namn är okänt (någon som vet) men som idag fiskats upp i Sydkinesiska havet av ett barnbarn. Häftigt o kul att se, undrar om hon åt den.

Ett fint kort på facebook där en annan granne i Huay Yang visar att vårt Mangoträd just nu har massor av frukt på gång. Möjligtvis kan jag reta mig lite på att vi inte är där.

Gäller även bananträdet men kan glädjas åt att grannen får lite extra vitaminer.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att för mig har dagens glädjeämnen varit fler är de som jag retat mig av. Nu skall jag titta på en annan bukett jag fått o njuta av TV som snart visar; Unge kommissarie Morse.

004.JPG1

Annons