Etiketter

,

Det där med att koka soppa på en spik visade sig inte vara riktigt sant. Det krävdes till slut en hel del läckerheter för att få den riktigt fyllig och smakrik. Här har jag fått ett recept på facebook, en kaka med bara tre ingredienser och nyfiken som jag är måste jag ju prova.

Banankaka på tre ingredienser

Ta en bunke och mosa två lite mjuka bananer ordentligt med en gaffel. Knäck sedan fyra ägg och blanda i, vispa med elvisp så det blir riktigt skummigt. Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar, placera några bär ex vis blåbär eller färska hallon (djupfrysta är för sura) i botten. Häll över smeten.

004.JPG1

Därefter skall de gräddas i 190 grader under 12 minuter. Den här gången gjorde jag dem direkt i plåten men nästa gång skall jag ha muffinsförmar. Jag tyckte de var helt OK eftersom jag gärna vill ha något till kaffet när jag fikar som inte är så kaloririkt. Men var hittar jag kaffebröd utan fett och utan socker, recept mottages tacksamt. Kan väl säga att de var bättre än inget alls.

006.JPG1

Annons