Etiketter

, , , , , , , , ,

Så kom då prinsessan Estelles efterlängtade syskon till världen. Hon hade visserligen önskat sig en hamster, men det blev en lillebror, Oscar Carl Olof. Ja man kan ju inte få allt och för föräldrarna var det nog trevligare med en son. En glad och trevlig nyhet för Sverige och vi gläds åt den glädje som prins Daniel utstrålade när han berättade om deras nytillskott.

Rolf och jag passade på att fira det med en god middag. Problemet var dock att jag inte kände för att laga mat och det är ju inte nödvändigt i dessa dagar. Vi köpte helt enkelt en färdig räkbakelse till förrätt och den var väldigt fräsch och smakrik.

007.JPG1

Till varmrätt blev det lövbiff med ugnsrostade grönsaker.

006.JPG1

För att den inte skall bli seg bankar jag ut den så att den i princip blir genomskinlig och bryner den hastigt. Penslar den först med olja i vilken jag lagt salt, peppar, paprikapulver och hackad vitlök. På detta sätt blir den inte seg utan väldigt mör.

009.JPG1

I 200 grader 15 – 20 minuter rostar jag potatis, morötter, selleri, blomkål, lök, broccoli vilket jag först lagt i en bunke med olja och kryddor. Grönsakerna blir väldigt goda på detta sätt och när de är tillagade så behövs varken sås eller aromsmör. Ganska magert med andra ord. Nåväl Glenn Strömberg hjälpte mig att tillsätta det fett och socker som saknades.

012.JPG1

Kanske inte personligen utan med Glenn Strömbergs Collezione Italiana, idag i form av en äkta Gelato Tiramisu. Ser den inte underbar ut och jag kan lova att den smakar lika gott som den ser ut. Förutom att det var gott fick jag även lära mig att det var Marco Polo som introducerade glassen i Italien år 1298 efter ett besök i Kina. Det tog bra lång tid innan den kom till Sverige efter det tycker jag. Faktum är att den innehåller 180 kcal och det är inte så fruktansvärt mycket när man vill frossa någon gång.

Det krävs inte att man står i köket en halv dag för att få fram en god måltid som synes, ett problem kvarstår dock. Man blir oerhört trött efter en sådan här tre rätters middag.

 

Annons