Etiketter

, ,

Då har vi kommit till ”dan före dan” och jag pratar inte om julafton. Nej det är dags för min andra operation för byte av lins på höger ögat. Fick naturligtvis den första tiden klockan åtta och jag som inte slår upp mina blå förrän vid halv niotiden numera. Får se om jag märker någon skillnad, vid operationen av vänster öga kan jag säga att alla stora regnbågsfält som omgav alla lampor, billyktor med mera, ja de försvann. Likaså den gul/gråa färgtonen. Så numera tror jag att jag ser ungefär så här.

006.JPG2

I alla fall upplever jag att färgerna är klarare och att det är skarpare konturer. Då skulle jag med andra ord se så här med högerögat idag.006.JPG1

Suddigt, grå/gult och oskarpt. Nu kan det ju hända att kameran ljuger lite. Men tänk vilken upplevelse att få se samma färger på bilderna med båda ögonen igen. Tänk vad utvecklingen går framåt, en operation på 20 minuter och allt är som vanligt. På min mormors tid blev de blinda till slut om de drabbades av grå starr. Dagens möjligheter är ytterligare en sak att lägga på plussidan.

Annons