Etiketter

, , , , , , , , ,

Är det verkligen vår när det är så här kallt? I natt hörde jag höststormarna tjuta runt husknuten och slagregnet piskade mot fönsterrutorna. Det blev ylletröja på idag. I går höll jag värmen genom att se på fotona av huggormen men idag blev jag påmind av en annan orm när jag läste dagstidningen. Nämligen Lindormen ni vet den som kan dyka upp under senare delen av pingsten. Den har som björnen sovit hela vintern, dock inte i ett ide utan under lind. Lindormen kan vara tjurig och när den vaknar är den hungrig och äter allt från djur till människa.

Nu finns det två kategorier av lindormar, en snäll som kanske kan vara en förtrollad prins. Ett exempel på en sådan orm är Midgårdsormen. Kunde man röra den fick man magiska krafter.

Men som alltid finns även dess motsats det vill säga en elak och ondsint. Den kan vara flera meter lång och den förflyttar sig genom att den biter sig i svansen och formar sig till ett hjul (hjulorm). Den är snabb och möter man den kom man inte undan. I stället för förklädd prins är denna ormen en förklädd drake. Det är allt tur att vi har slutat tro på alla dessa folksagor det är eländigt nog ändå här i världen.

Lite lyx är på sin plats ibland och igår åt jag lunch med en mycket trevlig ung dam som inspirerar mig till mycket roliga saker. Förutom att vi åt en ”het” chicken Masala passade vi på att shoppa lite.

001.JPG1

Eftersom hon har lite koll på läget när det gäller nagellack fick hon hjälpa mig att välja något som skulle vara bra. Det visade sig att Essie hade kommit ut med ett nytt gellack. Ett där man inte behövde någon form av värmelampa utan bara ett ”gelöverlack” som stryks på två gånger.

018.JPG1

Naturligtvis blir inte naglarna längre av detta men de byggs på i tjocklek och själva lacket blir mer hållbart. Under tiden växer ju naglarna så det där med längre kommer så småningom. Så nu provar vi ”essies gellack” en tid framöver.

 

 

Annons