Etiketter

, , , , , , , , ,

Presenterar här ytterligare en trevlig och populär restaurang i Frankfurt, även på denna är det lämpligast att boka tid i förväg. Restaurang Klosterhof är ett ställe med anor, den startade redan 1936 av Linus Möller. Den är även en av de få Ciderhus som finns norr om Main, de flesta ligger ju i Sachsenhausen. Jag är lite osäker men tror att det ligger i en gammal klosterbyggnad i alla fall finns det väldigt när kontakt med ett. Dess valspråk är, Ora et Labora vilket är latin och betyder Bed och Arbeta. Den som utför ett hårt arbete skall ha god och rikligt med mat.

DSCN6788.JPG1

De gamla klosterkokböckerna används än idag och en av rätterna heter Trappistenschnitzel.

DSCN6789.JPG1

Det receptet kommer från Mother av Missions Benedectinesystrarna i Tutzing på sjön Starnberg. Kan säga att man skippar förrätt och efterrätt för här blir man mätt vare sig man arbetat hårt eller inte. En stor smörbakad Schnitzel med bacon/skinka och rikligt med Trappistost, serverat med pommes frites. Bara så mäktigt men så gott. Priset mycket humant 14 Euro.

DSCN6802.JPG1

Efter en sådan middag krävs det en promenad och det passar bra eftersom restaurangen ligger på gångavstånd från centrum. Vi stannade till vid torget Liebfrauenberg där den gotiska kyrkan Liebfrauenkirche ligger. Där finns även ett kloster som fortfarande är i bruk. Trädgården som tillhör klosterdelen är naturligtvis stängd med en rejäl port. Det finns dock en för allmänheten tillgänglig del och som av många i den stressade stadsmiljön kan upplevas som en oas även om man inte är religiös. Klosterträdgården är öppen en bra bit in på kvällen och besöks av många för en stunds stillhet.

DSCN6795.JPG1

 

Annons