Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Att Sverige är fantastiskt och i synnerhet på sommaren är väl alla överens om. Däremot hade jag ingen aning om hur många fantastiska ställen det finns att besöka. Det var nog den bästa helt oplanerade investering vi någonsin gjort när vi köpte husvagn. Men den har gett oss möjligheter att se många av de ställen vi länge velat besöka, trots hunden. Det är nämligen i stort sett omöjligt att hitta övernattningsställen där man får ha hund med. Nu fungerar det och det är bra för han är lika nyfiken på okända platser som vi är. Först ut på denna resan blev en av Sveriges tre kvarvarande trästäder. Nämligen Nora eller kanske den är mera känd som Skoga. Skoga är det namn staden har fått i Maria Langs deckare av vilka många utspelat sig just här. En fantastiskt mysig liten stad som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att bo i, med tanke på hur många fina platser vi besöker och som jag vill bo i skulle jag få flytta runt flera gånger om året.

DSCN7583.JPG1

Campingplatsen vi bodde på låg väldigt centralt och vid Norasjön, en fantastisk strandpromenad gick efter stranden in till centrum. Vackert med små sittplatser, bryggor o badställen på ena sidan och gamla träslott på den andra.

DSCN7474

De små gatorna från stadens torg avslutades nere vid sjön. Detta var om jag minns rätt, Maria Langs gränd.

DSCN7486.JPG1

Vandrarhemmet var i en klass för sig men kanske naturligt att det var inrymt i järnvägsvagnar. Det finns ju ett järnvägsmuseum i Nora för tågintresserade. Även det placerat med fin utsikt över sjön.

DSCN7497.JPG1

Den gamla järnvägsstationen innehöll bland annat stadens turistbyrå, härifrån finns det möjlighet att åka en liten sträcka med ett turisttåg.

DSCN7496.JPG1

Trevligt att de har det gamla väntrummet med biljettexpeditionen kvar, visst känner man igen det. Har köpt åtskilliga biljetter i sådana här biljettluckor. Ack ja, det var innan man skötte betalningen via mobiler.

DSCN7513.JPG1

En trevlig och sevärd stad med många och långa och framför allt varma promenader. Även en flitig jakthund blev trött. Vänliga personer hade dock satt ut små ”hundpubar” lite här och var i stan. Uppskattades mycket av Bachus.

Skulle kunna skriva mycket om denna stad och lite mer kommer i morgon. Ni kommer väl ihåg. ”Tre små gummor skulle gå en gång till marknaden uti Nora. Tre små gummor skulle gå en gång till marknaden uti Nora. Vi ska ha roligt sa gummorna de små. Vi ska ha roligt det kan ni väl förstå. Och åka karusell. Och äta karamell. Och fröjdas hela dagen uti Nora.” Skriven av Anna Maria Roos.

Annons