Etiketter

, ,

Nu blir det blogguppehåll, skall ägna mig åt vår nya granne, det är den här vårtbitaren som just nu lever i vår trädgård visst är den söt

DSCN7442.JPG1

Den här gynnaren är en så kallad Grön Vårtbitare, kan ha en kroppslängd mellan 28 till 35 millimeter. Honan är vanligen större än hanen och då denna var runt 6 cm kan man utgå från att det var en hona. Kännetecknande för grön vårtbitare är att de genomgående har grönfärgad kropp. Hittas oftast från Skåne till Uppland. Det finns en gammal föreställning om att den kan bita bort vårtor. De fick sitt namn av Carl von Linné efter att det uppmärksammats att man på Gotland hade dem just för att bita bort vårtor. Kanske något att prova.

Nu blir det fortsatt semester från bloggen till 1 augusti  jag skall ut o jaga fler vårtbitare.

 

Annons