Etiketter

, , , , ,

Rörvik som ligger vid havet utanför Kungsbacka blev ännu en campingplats som fått besök av oss i år. Det visade sig vara en mycket trevlig och välskött camping. Där fanns ganska många säsongsplatser vilka såg ut som mysiga sommarstugor i stället för husvagnar. Mycket planterade blommor och buskar. När vi kom var vi lite småhungriga men väldigt taggade på att ta en tur till havet samtidigt.

DSCN7775.JPG1

Korv och läsk men Rolf ser ändå ganska nöjd ut, eftersom vädret var bra och vi bara skulle stanna två nätter struntade vi i att sätta upp förtältet.DSCN7779.JPG1

Så kom vi till havet men vi var inte ensamma. Korna gillade den här badplatsen lika mycket som vi men dessvärre lämnade de en hel del spår efter sig. De fick mig att tänka på en dum/fånig sång vi sjöng när jag var liten. Våra farföräldrar hade bondgård och när korna varit ute på ängen några dagar fanns det mycket spillning där. Vi barn kunde en lek där man sjöng ”Kom lilla docka dansa med mig, dansa med mig…” . När vi lekte i hagen och ville vara dumma mot varandra sjöng vi ”Kom lilla flicka ska jag kasta koskit på dej, koskit på dej”. Ja jag vet det låter väldigt fult men vi var små och det var länge sedan. Preskriberat.

DSCN7787.JPG1

Hunden föredrog att bada på andra sidan berghällen, lite i skymundan för korna. Jag skulle gärna hoppat i här men hade ingen baddräkt på mig. Annars kan man på fotot se hur min favoritplats för utebad ser ut. Västkusten, kanten av en klippa, stenig botten, saltvatten och massor av blåstång. Kan det bli bättre?

DSCN7782.JPG1

Den här bilden visar den perfekta platsen för en härlig sommardagsvistelse. Fattas bok, kaffetermos och en filt.

DSCN7794.JPG1

Bärskörden vad gäller Björnbär verkar bli mycket god i år, synd att man inte är där och kan skörda. Björnbär tillhör mina favoritbär och de påminner mig om många sköna somrar vid kusten.

Annons