Etiketter

, , , , , , , , , ,

Det är ju inte bara att åka till Kungälv och se på fästningen och sedan åka hem igen. Nej några dagar för att utforska omgivningarna får man unna sig. Kan säga att det var en väldigt fin campingplats, belägen vid kanten av Nordre älv. Receptionen låg i Kungälvs vandrarhem som var både vackert och gästvänligt. Här fick man som campinggäst tillgång till alla bekvämligheter man behövde.

DSCN7755.JPG1

Vi fick en plats som låg lite, lite avskilt och perfekt för hunden. När man gick ut ur husvagnen såg man åt höger och titta, där låg Bohus fästning. En härlig syn när man satt ute och fikade.

IMGP0022.JPG1

Tittade man till vänster låg Nordre älv bara nån meter från oss. Strandkanten var täckt av höga rosa blommor som jag inte vet namnet på. Detta var vi tacksamma för eftersom de gömde eventuella simfåglar vilka hunden annars skulle jagat. Nu var han i för sig bunden för annars hade han simmat till andra sidan älven innan vi ens hade uttalat, badkläder. Campingplatsen ligger strax innan de två älvarna Nordre älv och Göta älv möts.

DSCN7769.JPG1

Genom centrum går en liten smal stenbelagd gata vilken var kantad med gamla fina trähus. De har lite av sommarstäder över sig dessa ”trästäder” tycker jag.

DSCN7758.JPG1

En snabb tur till Marstrand men vädret var inte det bästa och inbjöd inte till några större strapatser. Själva infarten till detta populära ställe är dock vacker och lockande.

DSCN7759.JPG1

Här är målet för denna tur, Marstrands fästning eller Carlstens fästning som den heter. En pampig sak som vaktat landet i över 300 år. Som många andra fästningar användes även denna som fängelse. Detta slutade man med här 1854. En av de mer kända fångarna här är Lasse-Maja som satt fängslad här 1813 – 1838. En intressant person och en för dåtiden ”stor” förbrytare, det finns många böcker om hans historia. Apropå böcker så finns det en bok skriven av Ann Rosman. Utdrag från boken  ” År 1802 står Metta Fock Ridderbielke inför rätta misstänkt för mord på sin man och två av sina barn. Mot sitt nekande döms hon att sitta på Carlstens fästning.” Den är verkligen läsvärd och romanen är baserad på en sann historia.

Nu Har jag sett Carlstens fästning från utsidan men insidan är kvar att utforska, får sätta upp det på listan för nästa års utflykter.

DSCN7764.JPG1

Annons