Etiketter

, , , , ,

Ikväll blir det två spännande program på TV. Det ena programmet är  ”Älskad och Saknad” en ny brittisk serie som startade förra veckan. Är det några som kan göra bra och spännande serier så är det engelsmännen. Den är kanske lite tuff men bra. Det andra programmet är naturligtvis svenska damlandslaget som spelar sin match om OS-guld i Rio. Silver är ju inte fy skam men visst hoppas vi på guld.

Denna TV-underhållning får avnjutas med lite laxpaté och räkor så dagens middag blev lätt. En paj helt enkelt.

DSCN7913.JPG1

Lättlagad enkel men god Ostpaj, recept

100 gram margarin, 2 msk vatten och 3 dl vetemjöl blandas och läggs i kylskåp i 30 minuter. Platta ut degen i en pajform och grädda den 10 minuter i 225 grader.

Ta ut formen och lägg på 150 gram riven gratängost, 150 gram strimlad rökt skinka, 1 dl stekta kantareller. Vispa ihop 1 dl vispgrädde, 2 dl mellanmjölk, 3 ägg, 1/2 tsk paprikapulver och 1/2 tsk salt. Grädda i 200 grader i 30 minuter. Servera med någon sallad. Perfekt när man vill ha något mera lätt att äta. Passar för 4 personer.

Annons