Etiketter

, , , , ,

Än är det färgprakt ute, det syns i alla fall i trädgården att hösten inte har gjort sitt intåg ännu. Men det dröjer nog inte länge innan vi är där. Varmt är det både ute och inne, vi hade 27 grader ute och 25 grader inomhus. Att det var så varmt inomhus kan bero på att jag passade på att baka lite, brukar göra det när det är som varmast ute. Undrar varför? Idag blev det ”kolakakor” sådana där skurna lite knapriga och med en liten smak av ingefära.

DSCN7935.JPG1

Kanske kommer de att avnjutas på söndag, jag hjälper nämligen till att baka lite till hembygdsföreningens söndagsfika. Under sommaren kan man fika vid Ekeby kvarn i Vänge och då bjuds det på hembakat. Förutom det kan man titta på den gamla kvarnen eller bara njuta av naturen.

DSCN7934.JPG1

Njuter av naturen har vi gjort i vår trädgård ett tag, tror aldrig att våra ”Flox” har varit så fina, höga och färgstarka någon gång. En fröjd att se.

Sedan är det skörden, det är dags att plocka ner vindruvorna. Frågan är bara om de skall frysas eller saftas. Jag är lite inne på att göra eget vin, visserligen tar det tid och är lite omständligt. Har ju ett gammalt ekstop och även lite rostfria bunkar så attiraljerna finns ju.

DSCN7931.JPG1

Frågan är bara hur mycket de räcker till men det är ju faktiskt två klasar om än lite små, ja ni ser dem här. Vad tror ni man ska satsa på.

Annons