Etiketter

, , , , ,

Idag är jag verkligen trött, vet inte om det är sviter från igår när jag var social hela eftermiddagen och därefter lagade en lasagne. Det var kanske inte en riktig lasagne utan snarare en förenklad variant i form av ett ”dinnerkit” från Knorr.

lasagnette-mix-4-port-knorr-2

Bestod av mindre bitar av lasagneplattor samt en såsmix. Det enda man behöver göra är att ta en eldfast form, smörja den med smör och bre ut plattbitarna. Därefter bryner man köttfärs, blandar såsmixen med vatten och mjölk som kokas upp. Blanda i köttfärsen och häll det i formen o skjuts med det i ugnen.

Var det gott, nej snarare synd på så fin köttfärs. Det skulle ha varit mer vätska än det som stod på paketet för den blev för torr. Men framför allt var den alldeles för kryddstark till och med för hunden. Att jag inte behöver laga det fler gånger kunde jag utläsa av Rolfs reaktion, han gillar inte att slänga färsk mat. När jag slängde innehållet i den här mer än halvfulla formen var han helt tyst, mer behöver inte sägas.

Eller kan det vara så att jag är trött bara för att jag inte somnade förrän kl 05.00 på morgonen idag. Att vara klarvaken på nätterna och inte ha någon att prata med är ganska trist, hunden vill sova och det är samma sak med Rolf. Jag spelade lite på surfplattan, löste korsord och läste halva boken av Arnaldur Indridason; Nätter i Reykjavik.

natter-i-reykjavik

En trevlig deckare där man får en fin inblick i Islands karga klimat men det är klart ett mord är ofrånkomligt i en deckare. Måste hitta en bok som är så tråkig att jag somnar av den, någon som har ett tips. Pigg var däremot både hunden och Rolf klockan åtta på morgonen när de serverade mig morgonkaffe och dagstidning på sängen, mitt leende var ganska tillkämpat. Snällt var det i alla fall och fördelen är ju att jag är kanske är trött ikväll?

 

Annons