Etiketter

, , , , , , , , ,

I oktober 2015 åkte vi på en veckolång resa till Turkiet med Kenba Group. Det var en mycket trevlig vecka, såväl hotell som mat och utflykter ges högsta betyg. I våras kom det ett liknande erbjudande men denna gången var resmålet Italien. Eftersom vi hade bra erfarenhet av vår tidigare resa bokade vi tillsammans med goda vänner ytterligare en tripp med samma bolag. Nu heter den World Visitor men när man läser om bolaget verkar det som att det samma bolag under nytt namn. På information och bokningspapper står det Kenba Travel men skall man läsa om själva resan på hemsidan, ja då får man gå in på http://www.worldvisitor.se

I vilket fall tänkte jag beskriva hela resan här, dag för dag. Det hela startade med att vi gick på ett informationsmöte om olika resor som Kenba Travel bjudit in till. Där fick vi veta resornas innehåll och pris. (Håll i minnet, om något låter för bra för att vara sant ja då är det så) Om vi bokade resan på stående fot fick vi en rabatt på 2000:- per person och resan kostade då 7 290:-/person. Ser man på hemsidan skiftar priset mellan 9 290:- och 8 490:- beroende på när man åker så hur mycket rabatt man får är tveksamt.

Nåväl den 8 mars 2016 bokades resan som skulle gå av stapeln den 19 oktober. Väntan på resehandlingar blev lång, trots lite påstötningar fick vi dem inte förrän en vecka innan avresa. Jag tillhör typen som gärna vill ha allt ordnat i god tid. Så det blev en minuspoäng redan där. Avresan gick på förmiddagen så det skulle bli en halv dag i Rom vilket kändes bra, några dagar innan fick vi reda på att flygtiden var ändrad så det blev eftermiddagsflyg och den tänkta tiden för flanering i Rom den ”flög” sin kos. Vi flög med Norwegian air och det är ju ett billighetsflyg så det fanns inget att klaga på själva resan, då.

Väl framme i Rom möttes vi av guiden för veckan som förklarade för oss att även  våra danska reskamrater hade fått ändrad tid. I stället för att komma fram vid 18- tiden skulle de komma runt midnatt. Vi hade alltså en vinstlott där.

På vårt informationsblad stod det exempel på hotell som vi skulle bo på, här i Rom var det http://www.romadomushotel.it

img_0017-jpg1

Det blev Green Palace hotell som enligt guiden låg långt utanför centrum. Det fanns ingen restaurang men guiden visade oss att det skulle finnas några matställen på en gata i närheten. Det visade sig att detta var typ snabbmat, vi hade dock tur då vi träffade en trevlig italiensk dam som visade oss en fantastisk asiatisk restaurang. Buffébord med allt från sallader, skaldjur med mera. Inga röror eller wook utan bara rena rätter.

img_0007-jpg1

Till varmrätten var det bara att gå fram och plocka skaldjursspett, kycklingspett, skaldjur, köttbitar osv. Lägga dem på en tallrik och få dem grillade.

img_0008-jpg1

Efterrätterna var inte fy skam.

img_0012-jpg1

Till priset av 17 euro blev man så mätt att det nästan var svårigheter att ta sig till hotellet.

Hotellet var OK men inte mer, frukosten enkel enligt mig som gillar att äta bacon och ägg när jag är ute o reser. När jag läste om hotellet när jag kom hem visade det sig att 400 meter från hotellet ligger det en tågstation som har tåg direkt till centrala Rom. Kunde varit kul att veta. Ja det här var första dagen av resan.

Annons