Etiketter

, , , , , , , , , ,

Så var det dags igen, bara packa ihop och draga vidare. Målet för dagen var Verona en liten tur på drygt tjugofem mil, vilket betydde två och en halv timmas restid. Som tur är gör bussen stopp för toalettbesök och inmundigande av kaffe om man så behagar. De ställen man stannar på är verkligen trevliga och fräscha.

Verona eller La Degna (den värdiga) som staden också kallas är en mycket gammal stad som är belägen vid floden Adiges. Första gången den omnämndes lär ha varit på 400-talet f.Kr. Arkeologiska fynd har också bekräftat att platsen varit bebodd av människor sedan förhistorisk tid. Det var väldigt lätt att hitta i centrum för precis som de flesta städer som grundats på en romersk militär anläggning är den uppdelad i fyra kvarter med två korsande huvudgator.

Bussen parkerade en bit från centrum och den här vackra fontänen fick bli vår mötesplats i gruppen. Tyvärr regnade det denna dag vilket försämrade möjligheten att ta bra fotografier

img_0437-jpg1

Här står även en staty av kung Vittorio Emanuele II, han var kung över Kungariket Sardinien 1849-1861 och son till kung Karl-Albert av Sardinien. En populär staty att döma av antalet duvor som vistades där ibland.

img_0392-jpg1

En annan byggnad som är vida känd i Verona är den stora amfiteatern, Arena di Verona. Den byggdes under det första århundradet efter Kristus. Byggnaden är 152 x 123 meter och är den största i Europa. Arenan drabbades av ett jordskalv 1177 och då blev den yttre väggen förstörd. Den används dock fortfarande och i juli – augusti varje år spelas det fantastiska operaföreställningar där. Arenan kan ta upp emot 20 000 åskådare men blir det regn blir det problem för där finns ju inget tak.

dscn8427-jpg1

Det är öppet för de som vill se närmare på byggnaden samt att det finns en shop och en liten utställning.

img_0401-jpg1

Titta på fotot nedan det är för denna balkong Verona är känt. La Casa di Guiletta en av de mest besökta adresserna i Verona. När man lyssnar på guiden och ser på det vackra huset kan man nästan se der den förälskade Romeo klättrar upp till sin Julia, detta är skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia. En kortvarig tragisk kärlekssaga om den nu är sann.

dscn8430-jpg1

Nedanför de slingrande gröna växterna står en bronsstaty av Julia. Den som lägger sin hand på Julias bröst får ett lyckligt kärleksliv och nog kan man se att det är många som prövat.

img_0405-jpg1

Här på piazzan står en staty av Dante, han lära ha fått en fristad här i Verona efter att han dömts till döden. Sant eller inte? Ingen som vet.

dscn8439-jpg1

Eftersom vi befann oss i Italien fick det bli en italiensk pizza till lunch och därefter ställde vi kosan mot Milano. Det fanns naturligtvis mer att se och därtill hade vi en guide som kunde sin sak och dessutom hade en underbar humor. Men allting har ett slut.

dscn8424-jpg1

Annons