Etiketter

, , , , , ,

Nu börjar decemberveckan och det är dags att öppna den första luckan i adventskalendern. Adventskalendern är en gammal företeelse den började i Sverige 1934 och det blev konstnären Aina Stenberg MasOlle som tecknade de första, idén kom ursprungligen från Tyskland. Historien från Tyskland lär vara följande, en pojke fick en kaka varje dag av sin mamma från 1:a december till 24:e december. När pojken, som hette Gerhard Lang blev stor skapade han den första adventskalender och det var runt 1920. Är det någon som kommer ihåg de fina kalendrarna med glitter på som man fick som barn?

Det är även dags att börja titta på årets adventskalender på TV, Selmas saga, där får vi följa åttaåriga Selma på hennes äventyrsfärd mot Tomtens rike. Jag såg inte avsnittet idag men från trovärdig källa har jag hört att den börjat bra.

Vi har ju faktiskt tagit vägen mot Tomteland ett par gånger tillsammans med barnbarnen. Det som ligger utanför Mora och har man inte varit där med sina barn eller barnbarn bör man absolut åka dit den här perioden.

061-jpg1

Det är ett lite magiskt ställe just i december, trodde man inte på tomten innan så gör man det definitivt efter det besöket. Han börjar ju bli lite till åren, sägs vara flera hundra år gammal men nog ser han fräsch ut. Dessvärre sprang det troll omkring i skogen men det får man ha överseende med. I dessa oroliga tider får man lära sig att glädjas åt det lilla och ha några fina traditioner som såväl stora som små kan glädjas åt är inte fel.

Nedan repris på receptet på Skrädmjölsdrömmar, de blev lika goda som vanligt, smaken av vedugnsrostat havre är pikant. Spröda är de också och skrädmjöl hittar man bland annat på ICA, ser ni det inte på hyllan så beställer de hem.

Annons