Etiketter

, , , ,

Det skickas julhälsning kors tvärs i luften och då tänker jag inte på flygpost. Nej numera finns det så många olika sätt att kommunicera på internet. Det kommer via e-post, Facebook, messenger med flera men inget slår ett julkort som kommer via vanlig post. Hos oss brukar brevbäraren komma framåt tretiden på dagen just när det börjar skymma, lite som att vänta på tomten varje dag. Med andra ord julkort skall sändas via vanlig post, jag samlar alla julkort vi får i en hög och sedan tar vi en kopp kaffe eller glögg på kvällningen och läser upp dem högt. Det blir lite som att ha avsändarna nära sig, alltid kommer man på något att säga om den som sänt det, positiva saker förstås.

dscn8773-jpg1

Här är dagens skörd klara att postas, något enstaka fattas. I år är det ett motiv från några saker jag samlar på, har låtit trycka upp ett antal kort. De blev väldigt bra men med en stor miss, jag skrev ditt våra namn vilket inte var meningen, de skulle skrivas för hand med bläck. Nåja gjort är gjort. Visste ni att vi började skicka julkort i Sverige i slutet på 1800:talet och det var väldigt vackra lite nostalgiska bilder på dem. Numera har man gjort så att portot är lite billigare för julkort (julfrimärke), ett tappert försök att försöka få folk att sända mer kort. Så sätt er nu och tänk efter finns det inte någon som ni inte har hört av er till på ett tag eller någon som bor ensam, sänd ett kort. Ni kommer väl ihåg postens slogan för ett antal år sedan ”Ett brev betyder så mycket”.

dscn8775-jpg1

Även idag blev det ett litet bak, saffransskorpor med mandel, de blev lyckade både vacker färg och goda. Hör liksom julen till sedan är det alltid kul att testa nya sorter och överraska med.

Annons