Etiketter

, , , ,

Normalt sett går väl djuren i ide under vintern men hos oss går tomtarna i ide under sommaren. Tomtefar själv är Rolf Berg, han har i 40 år designat sina populära tomtar. Företaget är beläget i Torshälla och där är det rena tomtefabriken, det sys, paketeras och försäljs småtomtar i massor. Har ni vägarna förbi titta gärna in. Det görs mer figurer än tomtar, jag har köpt några fina små vikingar som present till mina syskonbarn med flera i utlandet.

dscn8975-jpg1

Numera är det hans barn som driver företaget och tomtarna gjuts och bränns i Portugal men de glaseras i Sverige. Rolf Berg själv gör dock alltid originalfiguren. Vad gäller mina är det dags att packa ner dem i sin låda eftersom deras amerikanska släktingar åkte ner i sin redan i går.

dscn9018-jpg1

Nu skall jag njuta lite av en liten, liten portion glass med lakritssmak för hur är det man säger ”jag är värd det”. Eller kanske för att jag enligt alla lyckönskningar som kom via mail, messenger och sms idag har namnsdag. Det kom som en överraskning för både mig och Rolf. Kan det vara så att folk löser dagens kryss där det alltid står dagens namnsdag som orsakade uppmärksamheten?

Det var ju ormen som frestade Eva med ett äpple, i det här fallet var det tomten som frestade mig att köpa äpplet.

dscn9020-jpg1

Annons