Etiketter

, , , ,

Idag har det varit TV- dag, för Rolf han har verkligen suttit klistrad framför TV-n. Beror antagligen på att det har varit så mycket sportprogram. Skidskytte, längdskidåkning varvat med ishockey och jaktprogram. I ärlighetens namn förekommer det inte så ofta att han ser TV på dagtid. Ikväll är det i alla fall jag som får titta på, ”Innan vi dör” en kriminalserie som verkar var ganska bra. Det sänds ju även reality – TV från USA, första dagen har väl inte börjat så bra för den nye presidenten. Vad klimathotet innebär verkar han inte ha förstått något av, kan bli en spännande historia det här.

Själv tog jag en sväng till MAXI för att handla lite mat och där var det folktomt kan jag säga såväl på bilparkering som inne i affären. Det blev stekt torsk till middag och det fattades någon form av sås, detta blev lösningen.

dscn9033-jpg1

Avocadosås

1 avocado körs i matberedare tillsammans med en skiva rödlök (jag skivar den o har den i frysen sedan tar jag bara fram så mycket jag behöver) och en rejäl knippa persilja tills det blir riktigt slätt. Lite salt, pepper och en nypa salladskryddor (på burk). Blanda sedan i en halv burk (liten) creme fraiche och vispa upp. Var inte rädd för o krydda, vill man spetsa till det kan man ha lite citron i. Som en fylligare dressing, lätt och luftig och smakar fräscht.

Dessutom har jag lärt mig att steka ägg på nolltid.

dscn9036-jpg1

Ta minimalt med fett i stekpannan, häll i äggen krydda med salt o peppar och sedan snabbt på med 1 mask vatten.

dscn9040-jpg4

På med ett lock över och låt det vara på plattan 45 sekunder för att få ett lagom löst/fast ägg. Man kan se här ovan att det bildats en vit yta över gulorna.

dscn9043-jpg1

Så här blev det, gick otroligt snabbt, inget fett och därmed lätt att rengöra stekpannan.

Annons