Etiketter

,

Idag blev det en hektisk dag då tre i vår bekantskapskrets fyller år på samma dag. Det där med bekantskapskrets låter väldigt stiligt tycker jag. Men förkylningen som mest består av halsont och heshet var kvar när jag vaknade på morgonen. Började dagen med att ringa till ett barnbarn men hon ifrågasatte vem hon pratade med, så alla mina röstresurser gick åt till att förklara vem jag var. Av den anledningen blev gratulationssamtalet till min moster än mer egendomligt eftersom hon visade en tendens att lägga på luren, ville inte prata med okända. Tog därför ett beslut att via sms gratulera grannen för att undvika fler missförstånd.

En tur för att besöka ”släkten” i Västerås och gratulera ännu ett födelsedagsbarn påbörjades efter lunch. Väl framme bjöds vi som vanligt på en god och vällagad middag som denna gång efterföljdes av en dessert bestående av ananas, knäckflarn och hemgjord glass. Ni vet den där typen av efterrätt som man önskar aldrig vill ta slut. Som tur är tog den slut men av erfarenhet vet jag att den skulle efterföljas av kaffe med ”dopp”. Då jag vet att kakorna brukar vara utsökta små bakverk bestämde jag mig innan för att vara ståndaktig och inte äta för mycket. Ställde därför ett krav på mig själv, om det är sex kakor eller mindre kan jag ta en av varje sort men är det fler blir det bara ett par stycken.

dscn9061-jpg1

Vilken tur att det var sex stycken då kunde jag ju testa alla.

dscn9065-jpg1

Hemma igen, nu blir det te, TV och några av mitt senaste favoritgodis. BUBS DE LUXE, som är en svenskproducerad mjuk premiumlakrits av hög kvalitet (6% lakrits). Lakritsen är gjuten och innehåller, förutom salmiak, endast naturliga råvaror och är både gelatin- och glutenfri innehåller också Fairtrade-märkt socker. Visst låter det nyttigt. Nu kommer min syster i USA att läsa det här och tänka men jag tycker ju också om lakrits, lugn jag skall sända över ett paket.

Annons