Tiderna förändras, åtminstone om man växte upp på den tiden man hade livstycke, långstrumpor och yllebyxor under finklänningen. Neg djupt för farmor när man kom dit på besök och ändå tycker jag inte det är så längesedan. Men jag kommer ihåg att jag hade en väldig respekt för henne och skulle aldrig vågat säga du.

Idag har jag haft besök av ett av våra barnbarn, elvaåriga Vanna och som tur är använder hon varken livstycke eller yllebyxor. Nej numera är det betydligt trevligare och snyggare klädesplagg vilket även gäller hennes farmor som tur är. Denna tuffa lilla dam och jag gjorde en tur till shoppingcentret där hon skulle klippa sig lite. Under tiden satt farmor i besökssoffan och spelade dataspel på mobilen.

Shoppingen blev det inte mycket med eftersom hon ansåg att hennes garderob och lådor var alldeles överfulla. Efter lite övertalning kom hon fram till att en födelsedagspresent till storebror kunde hon ju tänka sig att inhandla. Då vi ändå åkt iväg frågade jag en gång till men kan vi inte köpa något som du vill ha eller som du tänkt på. Döm om min förvåning så hade hon ett förslag, en tyllsprits?  Inte precis vad jag hade tänkt men OK då, fast då köper vi lite godis också som du kan ha till teven ikväll. Det blev två paket skivad salami och två mango samt två rör chips. Det var inte heller vad jag trott att vi skulle handla, jag såg framför mig hur vi skulle gå till lösgodisdisken där de hade extrapris. Där rök mitt lördagsgodis.

Vi gjorde ändå ett onyttigt och skulle det visa sig onödigt inköp. En Premla till eftermiddagsfikat. En bulle med marsipan runt, mandelmassa med sylt inuti och grädde på toppen. En blandning mellan prinsessbakelse och semla. Nej, nej

Annons