Etiketter

, , , , , , ,

Det finns så många små uppfinningar runt om i världen som man aldrig kommer att ha en aning om. Men så helt plötsligt letar någon av dem sig fram och på en gång lyckas de bli en succé. Några av dem hamnar i en affär här i Sverige och köps upp av en affärskedja som kallar dem ”årets julklapp”. De blir då den perfekta presenten till den som har allt och som man inte vill köpa en blomma till, igen. Alltid roligt med något där man besvärat sig lite. Själv har jag inte bevärat mig utan jag får det levererat av sonens svärmor varje jul. Det roliga med det är att jag under det kommande året sedan köper det till andra, de tycker jag är så uppfinningsrik. Ett år var det en vitlökshackare som sedan dess bara är ett måste, förra året var det en specialvisp vilken min syster sedan köpte upp ett parti av för att ge till vänner i USA.

euro-skrubby

I år var det en Euro-Scrubby vilket är en liten ”trasa” som är stel och verkar ganska rivig. Den ska gå att använda till det mesta fast jag var nog ganska skeptisk när jag såg den. Men man måste pröva eller hur.

img

Som ni kan läsa på den medföljande beskrivningen kan den användas på de flesta material. Men på glashällen på spisen? Jodå känslan av rivighet fanns bara när den var torr sedan blir den så finkänslig som det bara går och verkar anpassa sig till vad den håller på med. Som alltid tänker jag den här var smidig att skicka via post, men ack det stod Designed in Canada men Made in Europe. Kollade då på Amazon.com och där fanns den så att sända över atlanten verkar vara onödigt arbete.

Däremot kan jag säga att jag redan har inhandlat och börjat att ge bort till mina vänner. Nu hoppas jag bara att hon hittar en annan årets julklapp nästa jul annars får jag svårt med att hitta på ”gåbortspresenter”.

 

Annons