När man har gjorrt en sak många, många gånger det är väl då man brukar att kalla det för en tradition? I så fall har vi en tradition vad gäller uppvaktning vid jämna födelsedagar. Vi, det är sex damer som känt varandra i hela fyrtio år, tänk vad tiden går. Ju äldre man blir desto svårare är det att komma på något vettigt att ge som present, därför beslöt vi oss att ge en upplevelse i stället. Denna upplevelse har varit i form av en resa, ett bra trick eftersom man då själv kan följa med. Man kan ju inte gärna skicka iväg någon ensam nånstans. Ska jag vara ärlig har vi gjort några resor utan att någon av oss har fyllt år men då har de varit av det längre slaget.

Det svåraste vid planeringen av dessa tripper är, hur många dagar, kortast möjliga restid, intressant resmål, priset samt att det gärna bör vara något nytt för alla. Som det ser ut i världen idag vill man helst välja bort de stora städerna i Europa. Vi slog våra kloka huvuden ihop och skrev ner våra respektive förslag. Till slut enades vi om, Vilnius. Fördelarna var, ingen sv oss hade varit där, flygtiden drygt 90 minuter, lågt prisindex, massor av historia och kultur. 

Några av oss har tidigare varit i Riga och Tallin, flera gånger allt från den första tiden det öppnades för turism till senare. Det måste väl erkännas att det fortfarande finns lite av öststatsmiljö över de städerna, även om det allteftersom förändras. Skulle det vara likadant i Vilnius? 

Startade med att kolla vilka flyg som hade de här rutterna och det visade sig att SAS flög den här sträckan, vi bokade första morgonflighten för runt 1700:-. Därefter var det dags för att boka hotell, nu gällde det att googla, använda karta och olika resetips.  Vi fastnade för hotell Congress som är beläget i kanten av den gamla stadsdelen i Vilnius. Här nedan syns utsikten från vårt hotellfönster och där kan man räkna till minst tio kyrktorn. Redigera
Så är vi då på väg och i morgon kan ni följa resan och inte minst se alla sevärdheter som finns i denna fantastiska stad

Annons