Etiketter

, , , ,

Vid vårt besök i Varberg passade jag på att ta en liten tur på det trevliga torget mitt i stan. Det brukar vara väldigt välbesökt på den traditionella torgdagen, det vill säga lördag. Den här dagen var det ovanligt välbesökt, varför förstod jag efter en stund. Då jag upptäckte en lång ljus rand på gatan.

Det visade sig vara små, små bilar och visst kände jag igen modellen. Ahlgrens godisbilar tar man inte fel på. Det är klart jag började fundera på varför dessa låg uppradade, inta bara på gatan jag stod på utan runt hela torget.

Det fanns avspärrningsskyltar uppsatta som visade att plats skulle lämnas för detta konstverk. Ve den som försökte äta upp en bil.

Efter en stund hörde jag en röst från en högtalare som upplyste oss om att ett världsrekord var satt. Bilkön utgjorde en sträcka av 249 meter och sattes av några killar som tillsammans med en kompis som skulle gifta sig. De gjorde det på 15 minuter och vikten av bilarna var 50 kg. Stackars blivande brudgum som fick kånka runt på denna börda. Ett annorlunda sätt att fira sin svensexa må jag säga. En rolig idé i alla fall och nu finns han svensexa dokumenterad i Guinness rekordbok, inte dåligt.

Annons