Etiketter

, , , , ,

Visst finns det många trevliga ställen att äta på i Vilnius men man ska inte låta sig luras av reklamen. Det var en erfarenhet vi lärde oss ganska snabbt. Eftersom vi på internet läst om en restaurang som heter, Restaurang Berneliy uzeiga på Vienuolio gatve och som skulle ha typisk litauisk mat ville vi hitta den. Den letade vi efter första dagen men fann den inte, detta var ju inte så konstigt eftersom vi hade koncentrerat oss på husnumret och därmed fel sida av gatan. Vi hittade den några dagar senare, maten var god men personalen var otrevlig. Planerade att äta en efterrätt men insåg att det skulle bli alltför mycket besvär för servitörerna så vi intog den på annat ställe.

Nationalrätten får man väl säga är den som är på bild ovan, nämligen Zeppelinare. Kan jämföras med våra kroppkakor fast i det här fallet lite friterad. Jag som gillar kroppkakor tyckte det var väldigt smakligt,

Här en bild på små ribbs med friterad sötpotatis, rödlök och smakrika såser.

Friterat och inbakade grönsaker, kött med mera

Mycket potatis, en annan form av zeppelinare, pasta och pannkakor samt sill. Här hade vi tänkt gå på en annan rosad restaurang nämligen Forto Dvaras på Pilies gatve 16. Där försökte vi boka ett bord samma dag vi kom men fick svaret att det inte gick att boka bord. OK bara att vänta men då vi kom tillbaka efter ett par dagar fick vi svar att man måste boka bord när det är högsäsong. Personalen var ganska så tvär. Vi beslöt att gå till restaurangen som låg tvärsöver gatan, den hade några bord utanför lokalen och såg trist ut. Visade sig vara en tiopoängare, så trevlig och serviceinriktad personal, god mat och man visades mycket omsorg. Absolut en av de bästa.

Vill man bara ha en lätt lunch kan en smörgås med tomat och något jag inte missa vara lagom

Vill man ha en öl till maten och har svårt att välja, ja varför inte prova flera. Alla lokala varianter en kul idé.

Efter vår utflykt till Trakai bjöd vår guide oss på en typ av lokal variant av pirog. Det var kul att prova men för min del räckte det med en. Kommer jag dit igen tackar jag nog nej.

En dag intog vi lunch utanför ett enkelt hotell, maten var perfekt och innan vi skulle gå passade vi på att besöka ”ladies room” Döm om vår förvåning när vi kom innanför entrén.

Det visade sig vara ett riktigt lyxhotell så vackert på insidan. Nästa gång vill jag bo på Narutis hotel.

Annons