Etiketter

, , , , ,

Det finns så många turer att göra i Fjällbacka inte minst i skärgården men vi valde en annan. En guidad tur i ”mordens” fotspår, det vill säga de mord som utspelat sig i Camilla Läckbergs böcker.

Vädret var inte det bästa men ska man tur så är det bara att gå. Med uppspända paraplyer sick som en snäll skolklass efter vår guide. En dam som var väldigt duktig och påläst men hon hade en svag röst.

Här syns ett av husen där Erika (i boken) ofta var på besök. Kan säga att nu har jag laddat ner alla filmerna som har gjorts efter Läckbergs böcker. När Rolf letar älgar om en vecka ska jag gotta mig åt inte mindre än sex filmer från Läckbergs böcker. Det blir lite annorlunda, antagligen kommer jag inte att se så mycket av själva handlingen eftersom jag kommer att koncentrera mig mer på husen och övrig omgivning på orten,

Här är den smala backen som leder från det vita huset och ner mot havet, där kan man se Erika o Patric vandra ner i ett par av filmerna.

Fjällbacka kyrka, byggd i gedigen sten och står emot stormar och vindar i evigheter. Vi skulle gå in och få lite till livs vad gäller historia men det var bröllop och då bör man inte störa.

Men titta in genom den öppna dörren och sätta kameran på Zoom är väl tillåtet?

Vi besökte även kyrkogården och såg den sten som finns med i filmen, ett av namnen finns även med i boken, Tyskungen. Detta är en minnessten för de tyskar som blev kvar där efter kriget.

Mat igen, ikväll blev det Krabbes krog, Ina o Rolf valde helt andra rätter än vad jag gjorde. Med andra ord de valde rätt. Detta är en skiva surdegsbröd (seg), en stekt filé av dagens nyfångade fisk (sådär) Massor med picklad rödlök och massor av Dansk remouladsås. Bara för mycket och för kraftigt. Nej, nej, annars en mycket trevlig tur.

Annons