Etiketter

, , ,

Dags för hemfärd, älgjakten är över och fisken har gömt sig o snart går även björnen i ide. Det blir tomt på myrar och fjäll. En av våra grannar hade varit uppe vid huset  häromdagen, hon påstod att huset sagt till henne att det ville att vi skulle komma tillbaka. Jag är lite misstänksam för jag har då aldrig hört det där huset prata om det inte är så att hon mött ”nått skrömta”.

 Hösten har i alla fall kommit på allvar och dags för hemfärd, vi såg de mest skiftande färger i naturen när vi åkte.

Molnen låg lågt som ett dis i dalen man har nästan svårt o tro att detta kortet är taget i Sverige. När vi kom hem låg det ett paket från USA och väntade på mig, min syster glömmer aldrig en dag. Det är så spännande för hon lyckas hitta så roliga och användbara saker.

De här kryddorna kom med paketet, det är en fix o färdig Tortilla soppa från Texas. Påsen innehåller, majskorn, vitlök, kryddor, chili olika sorter och svamp, allt torkat. Det fanns naturligtvis recept annars hade jag inte haft en aning om hur jag skulle göra.

Efter att jag tillsatt vätska enligt recept och låtit det koka en stund hade man nog kunnat tro att det var färska majskorn mm jag använt. Efter en halvtimma bröt jag Tortillas i bitar och la på därefter riven cheddar.

Passade på att bjuda sonen med familj eftersom de brukar gilla lite kryddade rätter. Visst ser del läckert ut och det var det också. Lite speciellt är det när man lagar från äkta vara eller hur?

Annons