Etiketter

, , , , , , ,

Det har blivit dags att förbereda sig för vintern, kylan har börjat krypa närmare och det har redan varit några frysgrader. När sedan lite snöblandat regn har fallit, ja då inser man att nu nappar inte rödingen längre. Den vilar några månader och har man tur kanske den visar sig när det är dags för pimplingen i vinter. I år har vi satt upp två stycken solcellsventilation på huset detta för att få en liten torrare luft under vintertiden. För visst kommer väl solen att lysa i vinter nu när den vilat sig hela hösten.

Dessvärre gav de stora granarna mycket skugga, vi beslöt tillsammans med sonen att en skulle bort. Rolf som är van tog sig an uppdraget, jag väntade inomhus det är säkrare där.

Det gick som vanligt helt perfekt och förutom att solen kan lysa bättre på husväggen så blev utsikten mot sjön vackrare.

Som en extra bonus blev det bra brasved, tyckte Rolf la den i en riktigt konstnärlig formation. Den fick inte ligga så länge eftersom vedklyven åkte fram och det blev en helt annan form på vedhögen. Jag förstod direkt att det var jag som skulle stappla in den i vedboden. Jag skriver stappla för det är vad jag gör när jag går fram o tillbaka med famnen full av ved. Det blev en rejäl stapel.

Redan på kvällen när månen lyste över sjön kunde man se att borttagandet av granen gjort skillnad på utsikten, visst är det vackert och spöklikt.

Nu var det även dags för årets sista båtfärd över sjön. Vill man över i vinter blir det skoter. Från den här sidan ser man lite, lite av taket på huset eller kanske inte.

Så där nu är det klappat och klart med vinterförvaringen av båten och Rolf låser båthuset för i år. Det drar ihop sig för hemfärd från Borgafjäll.

Annons