När jag är ute kvällstid här i byn, Ban Huay Yang kan jag inte låta bli att fundera på följande. I Sverige är det väl ändå så att vi inte får köra bil förrän vi har tagit körkort. Inte heller får man åka motorcykel utan att bära hjälm och om jag inte missminner mig får man heller inte dricka alkohol om man ska köra ett motorfordon. Det är ord vi får lära oss betydelsen av redan som barn.

Tog en bild igår av en saläng som körde förbi och jag kan lova att bakifrån såg man inte mycket av den tyvärr har jag inte fotot i datorn ännu.

Blir ändå förskräckt när jag ser hur man i denna by, mest svenskar utan vidare kan sitta och dricka starköl till maten och sedan köra iväg på sina motorcyklar utan hjälm. När man frågar svarar en del, ja men du vet nu är vi Thailand. Visst men det finns ju lokalbefolkning och andra turister som gärna vill komma hem igen och det borde man kanske tänka på när man beställer in ölen. Ska man följa reglerna så gäller körkort även i Thailand, de 13 -14 åringar som kör motorcykel även om pappa eller mamma sitter bak utgör en stor fara för andra. Rusta säljer reflexvästar för 19 kr en billig livförsäkring. Kan man inte bara låta de ord vi lär oss om trafikvett hemma i Sverige även visa sig i handling här i Thailand?

Annons