Etiketter

, , , ,

På förmiddagen beslöt vi oss för att ta en tur till den motsatta sidan av byn för titta på templet samt för att se om det hänt något nytt.

Åkte ner mot Dolphin Beach och här var det verkligen annorlunda. Förra gången vi var här fanns det massor med små stånd som sålde mat av alla de slag. På helgerna var det fullt med folk som passade på att njuta av bad, mat och för att umgås med vänner. Nu är det inte tillåtet ha denna typ av försäljning längre och då försvinner en ganska gemytlig miljö som det var här och då blir det folktomt. Här var det enligt svenskarnas sätt att se det, lagom. Passar nu perfekt för morgontrötta hundar som kan ligga i skuggan och njuta av asfaltens kyla.

Det har dykt upp en ny restaurang som har pizza på menyn, vi har inte provat den ännu.

Nya skyltar sedan sist, förbud mot att dricka alkohol eller sälja densamma. Ja det är väl ganska självklart bad och alkohol hör inte ihop.

Det kommer nya restauranger men samtidigt försvinner nån gammal. Lite sorgligt att se hur de står och förfaller i synnerhet denna som har ett så fint läge vid havet.

Vänder man sig helt om blir det en helt annan syn, det är nämligen Hat Vanna Korn nationalpark som syns långt där borta precis innan udden som sticker ut. Det är en fin utflykt att ställa motorcykeln vid templet, ta sin vattenflaska och promenera efter havet, helst på morgonsidan. Hela vägen är kantad med Pinjeträd och när man kommer fram finns det en liten enkel restaurang som man kan köpa dricka i om man är törstig. På området finns det små campingstugor som kan hyras. Ett väldigt fint område och absolut värt att se. Det finns en annan möjlighet att komma dit nämligen via motorvägen men då får man betala inträde till parken. På det här sättet blir det vackrare väg och billigare.

När man går tillbaka kan man passa på och ta en titt på det vackra templet som även det har fått lite skönhetsbehandling sedan vi var här sist.

Väldigt vackert och färgstarkt.

Detta huset kände vi igen, för några år sedan var det en liten restaurang sedan blev det ”svenska skolan”. Nu är det Beach Club, inget man behöver vara medlem i utan det är ett hus där man kan hyra surfingbrädor.

Det är även en plats man kan ta en fika på eller en kall dricka. Där finns även lite försäljning av cocosoljeprodukter, T-shirt, kakor mm.

Vill man bara svalka sig finns det en vacker Sala som kan skänka lite skugga för en stund. I vanliga fall är horisonten ganska rak men då måste man även hålla kameran rakt, vilket jag inte gjort.

Då dagen var varm passade vi på att ta en paus för en dryck, vila  och för att se på havet.

Alltid härligt när man vet att det finns tillgång till sådana här rum.

Dryckesmenyn

Det blev en Cappucino för Rolf och en fruktdryck av mango och äpple (60bath) för min del. Smakade bra efter en liten promenad i värmen.

Annons