Etiketter

, , , , , , , ,

Påskafton det är den tiden då påskkärringarna är i Blåkulla, dock inte vår eftersom hon har dåligt med ytterkläder och är lite frusen av sig.

Hon föredrar att hänga i köksfönstret och njuta av solgasset som verkligen förgyller denna påsk.

Själva tog vi en tur till Mackes tjärn och den årliga pimpeltävlingen som äger rum där. Det är tur att man hittar för årets snövallar gör det inte lätt. Snövallarna är flera meter höga.

Tjärnen är inte så stor och folk sitter spridda runt den, antingen på sina skotrar eller medhavda stolar. Det råder total tystnad eftersom ingen vill visa ifall de lyckats dra upp någon fisk.

Rolf som dessutom hade födelsedag idag njöt av sol, pimpling och vacker natur. Njöt knappast av någon fisk eftersom det inte blev något napp. Så det gick inte att skryta som i den gamla låten; När storfiskan talar om hur stora fiskar han får, då räcker armarna inte till …..

Efter att vinnarna har korats, i år blev det två förstapristagare på delad plats. Då de var de enda som fick fisk var det lätt att utse dem, en liten öring var blev det. Ja då serveras det kaffe och grillad ost/skinkmacka gjord i smörgåsjärn på öppen eld. Otroligt gott. Därefter prisutdelning i lotteriet, allas förnamn skrivs på en lapp som sedan dras av någon. Själv vann jag ett par hemstickade sockor och Rolf en ny vit toppluva som han blev mycket förtjust i.

Efter en något minimerad påskbuffé blev det en ny typ av utdelning med anledning av Rolfs födelsedag. Bästa presenten kom från barnbarnet Vanna som dagen till ära målat en rovfågel i olja. Nu blir det till att skapa plats på någon vägg så vi får njuta av den. Nu är det kväller, aktiviteter, frisk luft, mycket mat ja då blir man trött men innan sängdags är det, Unge kommissarie Morse på TV.

Annons