Etiketter

, , , , , , ,

Nu har vi kommit till en riktig vinter för här är det vitt så det förslår. Det lär bara finnas en plats till i landet som det är mera snö. Vi har tur för det är inte bara vitt utan även strålande solsken. Det blev en långpromenad men jag tror hunden var lite frustrerad eftersom han inte såg bäcken han brukar springa ner i. Inte heller var vägen till hans favoritgranne plogad.

Här får han gå i koppel med husse men för det mesta springer han lös och gissa om det är populärt. Det går dock bara att springa i skoterspåren annars liknar det mer simning.

Det gäller att se upp när man går in i stugan, den här högen på farstutaket vill man inte gärna ha över sig

På vedbodstaket hänger jättefina istappar och de är så vackra att de får vara kvar. Solen värmer mycket nu så de lär inte hänga så länge.

Denna bilden gillar jag, med lite fantasi kan man se en snögubbe som lutar sig fram och försöker skydda en björk.

Gaveltaket lutar sig snön ut som en kvinnlig galjonsfigur som brer ut sina armar åt sidorna för att beskydda. Dessvärre lär hon nog inte lyckas så bra, jag fasar för att all den snön ska rasa ner nattetid. Det gjorde den förra året och gissa om det lät. Huva. Man kan läsa ut mycket i snöformationerna och det är ganska roligt att kolla runt.

Annons