Vilken vårdag eller ska vi säga sommardag vi har haft idag, helt otroligt hur fort det har vänt. Förra helgen hade jag såväl mössa som vantar när jag var ute med hunden ändå frös jag. Det behövdes inte idag, fast å andra sidan har jag ju inte varit ute med hunden.

Ett annat vårtecken är att det kom in en igelkott på vår tomt och det gillade inte hunden men den kommer inte tillbaka. Det säkraste tecknet idag var nog ändå att grannens katter har fått årets första fästingar, det kunde vi dock varit utan. Vilken nytta gör dom?

Dagens bästa var att nu har ytterligare ett barnbarn fått körkort och tog med sig sin lillasyster hit på en spontan fikastund. Det är sådant som uppskattas i synnerhet som jag hade nybakta muffins att bjuda på.

Därtill hade jag även bakat ” kanelbullekakor” från ett recept jag hittat på nån internetsida. Skall dela med mig av det senare för de var riktigt bra. När jag ändå var i farten bakade jag några matbröd, enkel variant på råg- och vetemjöl.

Testade dem på barnbarnen som åt utan något större tvång så det blir nog fler framöver. En fördel med att baka eget bröd är att man vet vad det innehåller. Naturligtvis har jag planerat dagen helt fel man ska inte vara inne och baka när det är vackert ute. Så imorgon blir det ändring då ska jag ut och klippa ölandstoken.

Annons