Idag har det varit varmt och soligt och på min väg in till stan såg jag hur många har börjat med våraktiviteter. Vad är det? Jo på garageuppfarterna kan man se hur bilarna byter sina vinterdäck mot sommardäck, buskarna ansas och vårblommor planteras. Då är det vår. Jag var även en sväng på IKEA och där hade kunderna lämnat kvar sina ytterplagg i sina bilar, på så sätt svettas man inte så lätt och orkar handla mera.

Ett annat vårtecken är att videkissarna eller sälgen som den heter för att vara korrekt, har slagit ut. Kunde inte låta bli att sätta några kvistar i en vas. Sedan har vi det säkraste vårtecknet av alla, kläderna. Eftersom de ofta krymper under vintern måste det kompletteras med något nytt när ljuset gör sitt antågande. Var därför på en mannekänguppvisning som anordnades av Lions i går kväll.

Det var nästan 100 personer som tog tillfället i akt att se det nya modet. Under trevliga former med tilltugg, ett fantastiskt lotteri samt ” mannekänger” som bjöd mycket på sig själva fick ve se hur vi ska klä oss i vår. För de som blev riktigt sugna på att förse sig med det senaste gavs det även tillfälle för shopping. Det blev en trevlig kväll, vågar man kalla det för tantkväll? Dagens kväll gick även den i vårens tecken, kände inte för sås o potatis utan serverade Rolf en lätt liten vårtallrik.Den innehöll bland annat en skaldjurspannacotta som syns i mitten på tallriken. Den var OK men inte mer.

Annons