Etiketter

, , , ,

Det har blivit lite felaktig prioritering. Det var ju ölandstoken som skulle klippas, gallring av saker som skall till myrorna, lite bakning för att fylla på kakförrådet och inte minst tänkte jag göra en Gotländsk saffranspannkaka. Den Gotländska saffranspannkakan är bra att skära i bitar och ha i frysen, blir en perfekt dessert eller som kaffmums.

Inget av detta har blivit gjort och det är faktiskt inte mitt fel. Nej jag kan ärligt säga att det beror på en helt annan person nämligen Anders de la Motte. Kanske inte han personligen men hans senaste bok Höstdåd.

Höstdåd

Gjorde ett misstag, började på boken och det rekommenderar jag att man inte gör. Helt enkelt av den anledningen att sedan är man fast. Det går inte att lämna den, har den med på hundpromenad, när jag kokar potatis mm. Jag har läst alla hans böcker och jag måste säga, de går från klarhet till klarhet. Rättare uttryckt de blir bara bättre och bättre.

Han skriver så otroligt spännande och visst är det en form av deckare men ändå inte. Efter ett par kapitel känner man alla karaktärerna det är nästan så man tycker man träffat dom i levande livet. Det är intriger och problem som skulle kunna vara hämtade ur verkligheten. Den här boken handlar om fem ungdomar som har följts åt under hela sin barndom men en vecka efter deras studentexamen händer en tragisk olycka eller ?? Ja vad som händer förblir i dunkel ända tills det kommer en ny polischef Anna Vesper till orten men det är först 27 år senare.

Visst är det en deckare men inte av den råa typen, den är välskriven med ett trevligt språk och en fördel är att de olika böckerna inte genomsyras av en polis med dryckes- och relationsproblem vilket ofta är vanligt. Här dyker det upp nya personer hela tiden men ändå känns de som gamla bekanta.

Det bästa av allt är att det snart kommer en ny bok av de la Motte men innan dess måste jag klippa ölandstoken.

 

Annons