Etiketter

, , , ,

I lördags var vi bjudna på fest och då menar jag fest. Ni vet det är ju oftast så att när man inte har en aning om vad som kommer att hända och dessutom endast känner ett fåtal av de andra gästerna. Ja då är man kanske inte så förväntansfull mera blyg kanske.

Nåväl naturen bjöd på härlig försommargrönska och vädret en riktig försommarvärme. Societetshuset i Öregrund har jag aldrig varit i förut men det såg verkligen inbjudande ut så vackert beläget med tomten direkt till havet.

Det bjöds på Champagne och snittar av sällan skådat slag. Dessvärre kan man ju inte äta sig mätt direkt man kommer men väl hade jag önskat.

Kvällens dukning gick i grått och vitt, löpare, stolsrosetter och servett i samma tyg. Genomtänkt. En härlig upplandsbuffé samt en varmrätt med bland annat oxfilé som smalt i munnen.

Varför var vi där, jo min systerdotters man Anders fyllde 50 år vilket han knappast kommer att glömma. Förutom den goda maten och de goda dryckerna så hölls det tal och sjöngs. Många skratt bjöd gästerna på. Tyvärr kan jag inte visa bilder på gästerna det är ju en privat fest.

Trubaduren Jocke Göransson hemmahörande i Enköping bjöd på underhållning. Först upplevde jag honom som en tystlåten underhållare under minglet och maten. Han var sådär perfekt att musiken inte störde samtalen vid borden. Men när det var dags för kaffe med mera, du milde vilket drag den mannen kan sjunga och spela. Han måste behärska allt dessutom väldigt underhållande. Det är som i låten ”Låt det aldrig ta slut”. Vill man lyckas med sin fest och ha en bra underhållare, här har ni honom.

Kunde inte låta bli att gå ut på altanen och se på den fantastiska solnedgången, helt otroligt vacker. Om jag kan det rätt så lär det bara tre ställen där solen går ner i havet och en av dem lär vara Öregrund. Tiden går fort när man har roligt och efter en fantastisk fest där allt var perfekt organiserat ja ”då går de gamle hem” sägs det.

Men de flesta stannade kvar för då kom diskjockeyn och startade dansen, baren öppnades och därefter nattamaten. För de som önskade fanns möjlighet att övernatta, så jag har en stark känsla av att kvällen övergick till natt. Vi tackade Anders o Susanne för en minnesvärd kväll.

Annons