Vi startade med frukost i Uppsala, därefter tog vi en sväng förbi sonens för att lämna lite fryst köttgryta till barnbarnen. Inbillar mig att de gillar farmors husmanskost. Efter detta åkte vi med våra grannar till Arlanda och väl där passade vi på att äta lunch. Det blev kokt torsk med äggsås och potatis, smakade bra. Så var det då dags att sätta sig i ett flygplan för att ta flyget till Köpenhamn. När vi landat blev vi lite kaffesugna och det var inte lätt att hitta något ställe att fika på. Vi ville inte går för långt eftersom vi skulle byta till ett nytt flyg på samma ställe som vi befann oss. Till slut hittade vi ett litet ställe och där blev det kaffe och muffins. Nu var dessa muffins väldigt stora och vi var ganska mätta därför blev det bara en per par.

Här kan vi se hur min väninna instruerar sin make om att han måste dela.

Nästa flyg gick till Färöarna och vi hade sådan tur att vi hamnade bredvid en ung man född på öarna och dessutom arbetade han med att flyga samma flygplanstyp som vi åkte med. Det kändes både tryggt och trevligt.

Tog en bild när vi närmade oss Färöarna och redan här kunde jag se att upplevelserna dessa dagar kommer att motsvara mina förväntningar på denna resa.

Vi lämnade flygplatsen på Va’gar med buss, med tanke på de flygplatser vi besökt under dagen kan man säga att denna var både liten och lugn. Flygplatsen ligger alltså på ön Vaga’r och där bor 1000 personer.

Tog några bilder genom bussens fönster så de är inte så tydliga. Här och där kunde man se en del får ströva omkring. Det lär finnas runt 120 000 får där under sommartid, till vintern reduceras antalet till 70 000. Trots att man har så mycket får så räcker de inte till åt invånarna utan det importeras mycket fårkött bland annat från Island. Här går fåren ute hela året vilket går bra då vintern är mild. Fåren har dessutom Lanolin i ullen och det är det som gör att de tål kyla så bra.

Vårt mål för dagen var Torshavn och för att nå dit körde vi kustvägen så fick en fantastisk utsikt hela vägen. Nu finns det inga broar som förbinder de olika öarna utan man har börjat bygga tunnlar. Vi skulle ta oss genom en sådan tunnel till ön Streymo där huvudstaden är belägen.

Här är vi i just den tunneln som är 4,8 km lång och som djupast under havet ligger den 105 meter ner. Priset för det hela blev 295 miljoner danska kronor men tänk vilken skillnad det har gjort för framkomligheten på öarna. Vill inte påstå att jag gillar den här typen av mörkerkörning.

Äntligen nu har vi börjat närma oss Torshamn och därmed även hotell Hafnia. Nu återstår bara kvällens middag innan det är dags för lite sömn.

Men hör och häpna, det blev ugnsbakad torsk (igen) men ack så god.

En utsökt créme caramel med citronsorbe’ blev ett perfekt avslut.

Inte illa, frukost i Uppsala, lunch på Arlanda, fika i Köpenhamn och middag på Färöarna, otroligt.

Annons