Vi besökte Sagamuseum på Vestmanna turistcenter ett väldigt oplanerat besök men vi fick lite tid över och passade på att besöka det. Ett museum med vaxdockor som berättar lite från när de första människorna kom till Färöarna till vår tid. Med hörlurar kunde man ta en promenad bland dessa och samtidigt lyssna på historien. Det var bara det att det blev så långt mellan varje docka så att för varje gång jag gick vidare, ja då hade jag glömt vad de sa. Dessvärre var det likadant för Rolf så där har jag ingen hjälp.

Vaxdockorna är så skickligt gjorda att man nästan tror att de lever, ja ett par i alla fall, står man med huvudet i händerna är det väl mer tveksamt. Lägger upp dem på min blogg utan text och så kanske ni kan hitta på en egen utifrån bilderna.

Den första vi mötte var en irisk munk och han lär vara den första människan på ön. Det man ska kunna läsa ut av bilderna är hur de nordiska vikingarna drev munkarna på flykt. Därefter kom det en brutal tid då färingarna tvingades bli kristna för tusen år sedan. Man kan även utläsa att det förmodligen kom pirater till ön och att folk som stal mat blev straffade. Kanske kan man få ut mer men jag stannar här.

Annons