Etiketter

, , , ,

Det blev mycket farande på slingriga vägar, höga höjder och långa mörka tunnlar och till slut även en tur på en färja. Den tog oss över till Sandöy och det var lite blåsigt den här dagen, nog kände jag av att det gungade alltid.

Vi besökte ett konstmuseum, det var en konstsamlare vid namn Sofus Olsen som bestämde sig för att bygga ett konstmuseum i byn där han var född.

En byst föreställande Sofus Olsen. Olsen var konstälskare hade samlat konst i 50 år, det var dessa han skänkte till sitt museum.

Här syns en porträttmålning föreställande Sofus Olsen.

En bit av hans privata hem fanns att beskåda i ett rum. Sofus Olsen var gift med paret hade inga barn. De bestämde då att bygga ett museum som skulle innehåll konstverk från deras privata samling men även från andra konstnärer.

Här är några små bronsstatyer men det verkliga konstverket tycker jag är den vy man skådar genom fönstret.

Rolf och vår nära granne här hemma har fastnat framför en stor tavla, ser dyster ut så jag är glad att den inte är till salu.

Vi togs emot av en dam som skötte om museet och skam till sägandes har jag glömt hennes namn. Hon var väldigt kunnig och trevlig, dessutom var hon utbildad modedesigner. Detta tyckte Rolf lät intressant så han ville gärna fota hennes outfit, vilket han fick. Så snopet, det visade sig vara köpt på Hennes & Mauritz, ett snopet slut på en konstrunda.

Väl ute igen var det första man såg en laxodling. I den här byn hade husen mycket starkare färger om det var för konstmuseets skull, ja vem vet.

Annons