Etiketter

, , , ,

Lite fakta kring resan som vi gjorde tillsammans med goda vänner och resbyrån Scandorama. En otroligt välplanerad resa och att man kan uppleva så mycket på en vecka övergår mitt förstånd. Det tar minst en månad att smälta. Vi bodde på hotell Hafnia som är beläget mitt i centrum.

Där åt vi en utmärkt frukostbuffé varje morgon samt några middagar som verkligen höll första klass. I och med att första kvällen äta tillsammans med sina medresenärer var väldigt trevligt, på så sätt lärde vi känna varandra direkt.

Entréns målning som visar två olika tider på Färöarna, till vänster Vikingatiden och till höger en dagsaktuell vy.

Rummet var ordinärt men trevligt vi hade utsikt direkt mot den gamla domkyrkan. Det hade allt man behövde kaffekokare, AC och TV med de flesta kanaler även på svenska. Gick man upp på översta våningen fanns det en balkong där man hade en panoramautsikt över Torhavn.

Över sängen var dessa två lunnefåglar målade och tur var det för det var de enda vi såg på resan.

Även toalettpapperet viktes på ett sjömannamässigt vis, i form av en segelbåt.

När vi åkte hem fick vi en färöisk godis att äta, naturligtvis i form o färg av den färöiska flaggan.

Sista kvällen var det middag på restaurang Aarstova som låg granne med hotellet.

I gränden mellan restaurangbyggnaderna kunde man se fisken hänga på tork.

Det åts och pratades och ljudnivån var hög, gruppen med reskamrater var lagom stor 28 stycken så man hann att prata och lära känna varandra bra. Och som vanligt stötte man på vänners vänner.

Lamm som lär vara väldigt god serverades.

Själv är jag inte så överförtjust i detta men vår duktiga guide fixade så att jag fick en fantastisk Kattfisk. Har aldrig ätit det förut men det kan verkligen rekommenderas om den tillagas så här. Tyvärr kan jag inte lägga ut alla bilder eller berätta om allt men jag kan rekommendera en resa till Färöarna det kommer man aldrig att ångra.

Annons