Etiketter

, , , , ,

Efter allt vi upplevt på vår resa till Färöarna är det nog dags att rensa hjärnan och göra något annat. Problemet är att den värme som i år har drabbat oss gör att man inte orkar göra hälften av det man tänkt sig. Så vad är alternativet på sommaren när man är trött och lat. Jo böcker, tid för att läsa böcker kan man aldrig få för mycket av.

Nu har jag läst tre stycken.

Vita spår

Vita spår av Emelie Schepp. En spännande bok som handlar om droghandel, mord med mera. Dessvärre är det en del händelse som även skulle kunna vara taget ur verkliga livet. Dt känns lite otäckt. En bok man bara måste läsa klart.

Nedanstående text från Adlibris

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. ,

Den tyska flickan

Den tyska flickan av Armando lucas Correa En bok som handlar om förföljelsen av judar i början av andra världskriget. Berättelsen handlar om detta sedd/upplevd av en tolvårig flicka Hannah. Vi får följa henne och hennes familj när de tar sig från Berlin till Kuba. Så småningom kommer revolutionen till Kuba och den kommer att påverka även henne. I slutet av boken får hon även vara med om hur 11: e september i NewYork förändrar hennes liv. Det är en ganska lättläst bok och då den skildrar en familj som är förmögen och därmed kan klara sig lite bättre är skildringen sorgsen men inte som i flera andra böcker. Det är dock intressant eftersom den skildrar en tolvårings tankar under denna tid, en bra bok och lättläst bok i sommarvärmen.

Allt eller inget

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt. Boken börjar lite roligt med en del missförstånd. Handlar om livet på en reklambyrå, intriger, fester, passioner och erotik. Språket flyter på och boken är lättläst. Lite för mycket erotik för min del så jag kunde ha hoppat över den.

Nedanstående text från Adlibris

Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.

Annons