Etiketter

, , , , , , , , , ,

Vädret var vackert och naturen står i sin vackraste skrud, det är väl det som är campingtid. Jag har aldrig varit något fan av camping men de senaste åren tycker jag det är väldigt trevligt i synnerhet då det är ett smart sätt att resa med hund. Vi funderade på om det var något speciellt ställe vi ville åka till och kom fram till att södra Småland vore intressant. Det finns så många platser som man inte har sett men som är värda ett besök.

Vi hittade en mysig campingplats ganska centralt i Kosta och den var lagom liten vilket är skönt. Runt campingen fanns det gröna häckar och på en kortsida en pool. Kan lova att den var uppskattad i den otroliga sommarvärme som vi har. Rolf njöt av bad och det var +31C i luften och +27 i poolen så svalka blev det väl inte direkt.

Glasbruken är inte vad de varit och för 20 år sedan när vi var där var det stor produktion i dag sker det i en liten skala. Det är dock intressant att gå omkring och se hur man arbetade förr, lite glasblåsning sker dock än idag. Fast de två stora butikerna med glas från Kosta, Boda och Orrefors är betydligt större. Det finns även ett glasmuseum där man kan se fantastiska konstverk. På bilden ovan beundrar Rolf ett annorlunda konstverk.

Tittar man lite närmare kan man se hur det är uppbyggt, keramikplattor varvade med olika produkter som har gjorts under åren. Jag såg mitt glas Kosta Prince, Helga med fler. De satt fastlimmade som tur var annars hade nog inte varit kvar.

Väldigt många konstverk utomhus var gjorda i den här skarpa blåa färgen, mycket snyggt.

Och till sist en titt in i det allra heligaste, själva hyttan. Så otroligt duktiga och samspelta de här glasblåsarna var. Det övergår mitt förstånd hur man kan få fram så vackra saker från en glödande glasbit. Men vilket arbete att vara i denna hetta hela dagarna och vi som klagar över sommarvärmen. Om vi köpte något? Ja något köpte vi väl.

Annons