Efter ett mycket långt uppehåll, det blev som ett sommar, höst, jul och vinterlov i ett. Varför jo det blev inte som vi planerat eftersom det dykte upp en del saker vi inte tagit med i beräkningen. Efter att ha åkt runt lite i södra Sverige ställde vi kossan till Strömstad, en plats vi inte varit på. Då hände detta efter att vi kört några mil norrut från Göteborg behövde vi tanka bilen. Då Rolf hade tankat tog han en promenad med hunden och jag gick in på macken för att köpa kaffe.

När jag kom ut med mina kaffemuggar såg jag att såväl bil som husvagn stod parkerade en bit bort. Hunden satt vid en bänk och på bänken satt det en gammal man hopkrupen men när jag såg närmare visade det sig vara Rolf. Jag såg genast att något var fel, vilket det var han hade trampat ner i en liten grop i gräsmattan och vips gick hälsenan av.

Vad göra, jo jag gick in i macken och frågade en dam om det var OK att lämna husvagnen där eftersom vi måste åka till Uddevalla för att besöka akuten. Svar, ja det går bra att lämna husvagnen men inte att åka till Uddevalla för där finns ingen akutmottagning. Det blev Trollhättan.

Vi åkte det och vilken service vi fick, lugnt, tryggt och effektivt. De får absolut 10 poäng av 10 möjliga. I mitt huvud fanns det dock ett trist scenario. Kan beskrivas kort så här; om Rolf måste opereras ska jag åka tillbaka till macken vid motorvägen, ligga där själv över natten på en parkeringsplats? Nej tänkte jag då åker jag till vårt barnbarn kanske ett par timmar bort men måste ändå till husvagnen innan. Kontentan av det hela skulle bli många mil och halva natten.

Hade dock inte behövt oroa mig för numera opererar man helst inte. Det blev gips och senare en ” slalomstövel”.

Gipset hade gått att få i en rosa färg men han valde en trist svart. Ser dock ganska glad och nöjd ut tänkte inte då på att där flög höstens älgjakter sin kos.

Nu har jag startat ungefär där jag slutade tidigare men jag fortsätter min blogg från idag med några tillbakablickar ibland. Tack till alla er från olika håll i världen som undrat när jag skall börja skriva igen. Nu ska jag det.

Annons